Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszerátadás és bemutató az Elektronikai Hadviselés Tanszéken

Szöveg: Horváth Polett | Fotó: Bukovszki Nikolett |  2022. április 24. 9:12

Ünnepélyes keretek között bocsátottak egy univerzális rádiókommunikációs tesztert, valamint egy spektrumanalizátort a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar oktatói és hallgatói rendelkezésére a Rohde & Schwarz Hungária Kft. és a SZOMEL Kft. képviselői április 14-én.

EHV műszerátadás - 8

Az eszközök átadásának célja kettős, egyrészt az Elektronikai Hadviselés Tanszék gyakorlati oktatási tevékenységét, másrészt a Tématerületi Kiválósági Program részeként megvalósító TKP2021-NVA-16 „Alkalmazott katonai műszaki-, had-, és társadalomtudományi kutatások a nemzetvédelem, nemzetbiztonság területén a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon” című pályázati program égisze alatt zajló szakmai munkát kívánják támogatni az adományozók.

A rendezvényen részt vett dr. Pohl Árpád dandártábornok, a kar dékánja, aki beszédében megköszönte a támogatást és biztosította a cégek vezetőit, hogy az eszközök jó kezekbe kerültek, azokat teljes egészében az infokommunikációs szakterületen folytatott képzések gyakorlatorientált jellegének erősítése és a kutatómunka támogatása érdekében fogják használni. Kiemelte, hogy a tapasztalatok szerint a képzésben felhasznált korszerű eszközök különösen vonzók a honvéd tisztjelöltek számára, és az új tudás elsajátítása mellett hasznos időtöltési lehetőséget is biztosítanak nekik. A dékán megköszönte továbbá a Híradó Tanszék, az Informatikai Tanszék és az Elektronikai Hadviselés Tanszékek kiemelkedő munkáját, amelyet a képzések fejlesztése érdekében végeznek.

EHV műszerátadás - 5

Huber Szabolcs, a Rohde & Schwarz Hungária Kft. cégvezetője kiemelte: a vállalat nagy hangsúlyt fektet a műszaki felsőoktatás támogatására, mivel úgy gondolják, hogy az oktatás támogatása a jelenben a jövő biztonságát jelenti. Szombathy Csaba, a SZOMEL Kft. ügyvezetője abbéli reményének adott hangot, hogy az új eszközök lekötik majd a hallgatók figyelmét.

A rendezvény hivatalos részének zárásaként a vezetők aláírták az adományozó okiratot, majd dr. Pohl Árpád dandártábornok emléktárgyak átadásával köszönte meg a támogatást. A rendezvény második felében a szakmai közönség nyerhetett betekintést a műszerek működésébe és a nagy érdeklődésnek köszönhetően több, mint másfél órásra húzódó szakmai konzultáció során ki is próbálhatta azokat szakértői támogatás mellett.