Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy „Durrrranás” a Közel-Keleten

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. április 17. 8:18

A Közel-Kelet forrongó övezetében újabb nagy „Durrrranás”: néhány igen neves és sikeres, professzionális pókerjátékos egyhetes körutazás során látogatta meg a héten a térség amerikai katonai bázisait. Howard Lederer (beceneve: a Professzor), Annie Duke, Tom Dwan (beceneve: durrrr), Huck Seed és Phil Hellmuth a meglehetősen feszült helyzetben próbáltak meg egy kis vidám hangulatot varázsolni a táborokba.

1595917238
Hogy megértsük miért bír egyáltalán hírértékkel ez az esemény, tudnunk kell, hogy a híres professzionális pókerjátékosokat hatalmas tisztelet övezi a tengerentúlon. Igazi celebek, azaz hírességek ők, hasonlatosan a hollywoodi színészekhez. Nem mellesleg pedig eddigi karrierjük során dollármilliókat nyertek és különféle címek tucatjait söpörték be.

Az asztaloknál kissé sajátosan viselkedő Phil Hellmuth például egymaga összesen tíz póker világbajnoki karkötővel büszkélkedhet. (Sajátos viselkedésére egy példa: a 2009-es póker világbajnokság főversenyére Julius Caesarnak öltözve vonult be…)

Az egy hetes látogatás alkalmával a játékosok kérdésekre válaszoltak, közös fotókat készítettek, játszottak és természetesen megmutattak egy-két trükköt a katonáknak.Tom „Durrrr" Dwan ráadásul felfedezte az amerikai hadseregben szolgáló alteregóját is (lásd képünkön).

1595917239
A jótékonysági körutazást a United Service Organizations Inc. (USO) nevű nagy múltú nagy múltú nonprofit szervezet hozta tető alá. A szervezet azt tűzte ki céljául, hogy a harctereken szolgáló amerikai katonákat szórakoztassa, és ezáltal ébren tartsa harci szellemüket.

AZ USO-t 1941-ben alapították és a második világháború alatt olyan sztárok látogattak el a katonák közé, mint Judy Garland, Bette Davis, Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Marlene Dietrich és Fred Astaire; majd később többek között Marilyn Monroe és John Wayne. A közelmúlt vendégei közül talán Gary Sinise a legismertebb.

„Mindig örömmel tölt el, ha ilyen emberekkel találkozhatok és beszélhetek nekik a pókerről. Ők igazi hősök és felemelő számomra, hogy együtt lehetek velük" – nyilatkozta a csapat vezetője, Howard Lederer.

Végezetül annyit: csak reménykedni tudunk benne, hogy a közel-keleti helyzet végül legalább olyan gyorsan nyugvópontra jut, mint amilyen sebességgel kerülnek át a kártyaasztalon az egyre nagyobb és nagyobb zsetonhalmok a háborús övezetbe látogatott pókerjátékosok elé. 

Forrás és fotók: www.onlinepokerhu.com