Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nagyvadak” a színpadon

Szöveg: Balázsi Edit őrnagy |  2011. április 3. 12:19

„Állatok farsangja” alcímmel a napokban rendezte meg hagyományos tavaszi hangversenyét az Aba-Novák Kulturális Központban a Légierő Zenekar Szolnok. A muzsikusok a műsor első felében Hidas Frigyes halálának ötödik, és Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékeztek zeneszerzők egy-egy művel. A második részben olyan szerzeményeket válogattak, melyek valamilyen módon állatokhoz kapcsolódtak, vagy állatokról szóltak.

Hallhattuk Johann de Meij holland zeneszerző Aquarium című zenedarabját, mely alatt a halakat képzelhetett maga elé a közönség. John Williams Jurassic Park-ja a dínókat idézte meg, Csajkovszkij Hattyúk tava két tételében pedig „valódi" hattyúként jelent meg  Markóth Franciska táncművész, a Szolnoki Táncműhely balett-tanára.
Ezt követően pedig felhangzott – nemcsak a gyermekek örömére – egy rajzfilmslágerekből összeállított egyveleg, melyet Kovács Tibor alezredes, az MH Központi Zenekarának karmestere vezényelt.

A műsor végére maradtak a „nagyvadak", az oroszlán, a tigris és a párduc.
Betétdal hangzott el az Oroszlánkirályból, a csíkos bundást idézte a Tiger Rag, és ráadásként lopakodott be a Rózsaszín Párduc.
A fergeteges hangulatú koncertet Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok köszönte meg a zenészeknek és két karmesterüknek, Válóczi Gyula őrnagynak, és Molnár János századosnak.