Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-teherautókat gyújtottak fel a tálibok

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. augusztus 31. 15:57

Feltehetőn tálib lázadók felgyújtottak Pakisztánban tizennyolc konténerszállító teherautót, amelyek az afganisztáni NATO-csapatoknak szállítottakvolna utánpótlást – közölték hétfőn rendőrségi források.

A támadás az ország délnyugati részén, az afgán határnál fekvő Csaman városában történt vasárnap este. Mintegy háromszáz teherautó várakozott egy parkolóban a határátkelőnél, mivel még pénteken vita bontakozott ki a pakisztáni és az afganisztáni hatóságok között az Afganisztánból érkező szállítmányok ellenőrzése körül.

A pakisztáni határőrség egyik tisztségviselője szerint a támadók valószínűleg pokolgépet helyeztek el egy olajszállító tartálykocsi alatt, amely felrobbant, és lángba borított más teherautókat is.Tizennyolc teherautó teljesen kiégett – mondta.

Egy szemtanú viszont arról számolt be, hogy a támadók motorbiciklikkel érkeztek, először tüzet nyitottak a teherautókra, utána rakétagránátokat lőttek ki rájuk, majd elmenekültek.

A határőrtiszt szerint a NATO-szállítmányokat állandóan veszély fenyegeti, ezért a támadás után megnyitották a határátkelőt.