Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

“Ne mutassanak megértést a Hamász iránt”

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. február 25. 8:34

Simon Peresz izraeli államfő arra kérte az európai országokat, hogy ne mutassanak megértést a Hamász palesztin szervezet iránt, mert azzal akadályozzák a béketárgyalások előmozdítását.

“Az európaiaknak meg kell érteniük, hogy a Hamász veszélyes és gyilkos terrorszervezet, és azonnal véget kell vetniük annak, hogy támogatják vagy megértést mutatnak a mozgalom iránt, mert ezzel akadályozzák a béketárgyalások előmozdítását, és megtévesztik a palesztin népet" – mondta Peresz az Európai Parlament elnökével, Hans-Gert Pötteringgel folytatott jeruzsálemi megbeszélésén az izraeli elnöki hivatal közleménye szerint.

Az EP-elnök hétfőn egy parlamenti delegáció élén ellátogatott az izraeli offenzíva nyomán súlyos károkat szenvedett Gázai övezetbe. Pöttering komoly aggodalmának adott hangot a térségben tapasztalt súlyos humanitárius helyzet miatt. Erre reagálva Peresz hangsúlyozta a megbeszélésen: Izrael továbbra is küzdeni fog a terrorizmus ellen, ám ez nem fogja akadályozni az élelmiszer- és gyógyszerszállítmányok eljuttatását a Gázai övezetbe.

Pöttering a találkozón meghívta az izraeli elnököt Strasbourgba, hogy szólaljon fel az Európai Parlamentben, pontos dátumot azonban nem közöltek.