Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Négylábúak és páncélosok

Nemzetközi Lóverseny és honvédségi kitelepülés a Kincsem Parkban

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Kormány Gábor archív felvétele |  2023. augusztus 24. 15:07

A Magyar Honvédség legmodernebb harci eszközeit is meg lehet tekinteni szeptember első hétvégéjén a Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show keretein belül.

nk22

A három napos program ideje alatt hazánk egyetlen lóversenypályája változatos és színes programokkal várja az érdeklődőket. Pénteken az agárverseny, majd szombaton és vasárnap a lovassporté lesz a főszerep. A program része a fiatalok részére első alkalommal megtartott Nagy Lovas Szakágválasztó is, ami alatt bárki tájékozódhat a különböző lovassportokról és a hazai lovaglási lehetőségekről.

A szombati kiemelt galopp versenynapon elnyerhető a Kincsem, az Imperial, és az Overdose díj is, ez alkalomból példa nélküli módon Angliából is érkeznek telivérek versenyezni, amivel kétségkívül különleges súlyt adnak a megmérettetésnek. A fantasztikus lovak mellett, a nyeregben egy igazi világsztárt köszönthetünk.

A lóversenysport Messije, Frankie Dettori a világ legismertebb zsokéja hat futamban fog lovagolni a szombati napon. Az esemény fényét emeli majd az MH BHD gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály bemutatója is, valamint a nap folyamán közreműködő katonazenekar és a szintén kuriózumnak számító helikopteres áthúzás is.

Az eseményen a Magyar Honvédség is képviselteti magát, ahol a legmodernebb, közelmúltban beszerzett harcjárművek szinte mindegyikét megtekinthetik az érdeklődők úgy, mint a Leopard 2A4 közepes harckocsit, a Gidránokat, a PZH2000 önjáró löveget, vagy éppen a vadonatúj LYNX KF41 gyalogsági harcjárművet