Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tankok csatája

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László, Bratkó Balázs szakaszvezető |  2023. augusztus 24. 13:47

A Honvédelmi Sportszövetség Digital Warriors e-sport sorozatának hatodik versenye a tankokról szólt. A népszerű PUBG és CS:GO bajnokságok után most a World of Tanks játékosait és tankjaikat hívták csatába. Az augusztus 23-án megrendezett döntőnek stílszerűen az MH Klapka György 1. Páncélosdandár adott otthont.

A Klapka György laktanya kétségtelenül méltó helyszíne volt a döntőnek, ugyanis a játékosok valódi Leopard harckocsik társaságában küzdöttek a kupáért. A gamerek ugyanakkor nemcsak nézegethették a „nagymacskákat”, hiszen minden döntőbe jutott csapat Leopard vezetésen vehet részt. A Digital Warriors: Leopard Mission verseny döntőjében három fős csapatok, három különböző kategóriában - normál, profi és honvédségi - versenyeztek egymás ellen. Mezei Péter, a Honvédelmi Sportszövetség e-sport tanácsadója kérdésünkre elmondta: mindhárom kategóriának voltak online selejtezői, onnan két csapat jutott tovább és három döntőt fogunk látni. A díjazás egymillió forint összértékű, egyedül a profi kategóriában jár pénzdíjazás, a normál és honvédségi kategóriában játékon belül elkölthető virtuális pénzt, pólót, tankokat és természetesen kupát kapnak a versenyzők.

WORD OF TANKS Verseny KLAC8232

A honvédségi kategóriában indulók az ország egyik legjobb WoT játékosától, Kovács Dánieltől kaptak néhány jótanácsot, ugyanis a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia edzője nemcsak sztárjátékosként, hanem edzőként is jelen volt az eseményen.

„A Honvéd csapatával nagyjából öt éve játszunk együtt, azóta csak egy játékoscsere történt, szóval összeszokott csapat vagyunk. Motiváltak vagyunk, hiszen az offline versenyeket eddig mindig megnyertük és a honvédségi közeg, a tankok és a katonák is ösztönöznek minket a győzelemre” – fogalmazott a játékos. A Digital Warriors célja, hogy a gamer közösséget megszólítsa és köreikben is népszerűsítse a Honvéd Kadét Programot. Ezen az eseményen nemcsak a döntőben szereplő játékosok, hanem az online közvetítőt nézők is betekintést nyertek a Klapka György laktanya világába.

A rendkívül jó hangulatú versenyt, dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is megtekintette.