Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem emlékszik tettére az ámokfutó amerikai katona

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. március 22. 8:25

Ügyvédei szerint nem tudja felidézni tettét az az ámokfutó amerikai katona, aki 16 civilt, köztük kilenc gyereket agyonlőtt jó egy hete a dél-afganisztáni Kandahár tartományban.

„Nem sok mindenre emlékszik a lövöldözésből, de ez nem jelenti azt, hogy elvesztette volna az emlékezőtehetségét" – mondta John Henry Murphy, a Kansas állambeli Fort Leavenworth támaszponton magánzárkában fogva tartott őrmester védőügyvédje, miután hétfőn első alkalommal találkozott védencével.

„Emlékszik néhány dologra, mi történt a lövöldözés előtt és után, de a vérfürdőből semmire" – mondta a több mint háromórás beszélgetés után a seattle-i ügyvéd, aki szerint a katona zavartnak tűnt, és úgy látszott, felkavarta az eset.

A várakozások szerint néhány napon belül vádat emelnek a 38 éves férfi ellen, aki felgyújtotta több áldozata holttestét.

A mészárlás megterhelte az amerikai-afgán államközi viszonyt. Hamid Karzai afgán elnök követelte, hogy az Afganisztánban állomásozó külföldi csapatok vonuljanak vissza bázisaikra.

CímkékAfganisztán