Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem véletlen a készültség Indiában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. január 25. 10:49

Két pakisztáni fegyverest lőtt le a rendőrség vasárnap az indiai főváros, Újdelhi közelében. Az incidens egy nappal azelőtt történt, hogy az országban hétfőn az indiai alkotmány 1950-es elfogadására emlékező nemzeti ünnepre készülnek.

Az eset a fővárostól 20 kilométerre fekvő Noida településénél történt, ahol a hatóságok hosszú autósüldözés után megállásra szólítottak fel két férfit, aki azonban tűzet nyitott. A rendőrök viszonozták a lövéseket. A gépkocsiban később megtalált útlevelek alapján a hatóságok közölték, hogy a két férfi pakisztáni illetőségű, de semmi sem utal arra, hogy kapcsolatba hozható a Laskar-e-Taiba szélsőséges pakisztáni csoporttal, amelyet India a mumbai (bombayi) merényletsorozat elkövetésével vádol. A járműben még géppisztolyokat és kézi gránátokat is találtak. Az összecsapásban egy rendőr megsebesült.

Az incidens egy nappal azelőtt történt, hogy az országban hétfőn az indiai alkotmány 1950-es elfogadására emlékező nemzeti ünnepre készülnek. A hatóságok tartva az olyan terrorcselekményektől, mint a tavaly novemberi mumbai merényletsorozat, amelynek 179 ember esett áldozatul, az egész ország területére készültséget rendeltek el.

CímkékNATO