Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Néma koszorúzás Európa Napján

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 9. 14:27

A déli harangszó vezette fel az Európa Napján tartott néma koszorúzást Székesfehérváron, május 9-én, hétfőn.

Európa Napja (5)

A Magyar Honvédség képviseletében dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka helyezett el koszorút a második világháborús emlékműnél. Ugyancsak lerótta tiszteletét – mások mellett – dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Spányi Antal megyéspüspök, dr. Simon László, kormánymegbízott és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Európa Napja (1)

A megemlékezésen jelen volt Vokla János ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, Miklovich János ezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka, Páli Zoltán ezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnoka és Németh Andor alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka is.

Az Európa Napot – ami az európai békét és egységet állítja reflektorfénybe – Robert Schuman francia külügyminiszter híres nyilatkozatának kiadása napján ünnepeljük. Ebben új politikai együttműködést vázolt fel Európa számára annak érdekében, hogy a kontinens országai között soha többé ne robbanjon ki háború.