Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemcsak kollégák, barátok

Szöveg: Ménkű Judit, Prodán András | Fotó: MH ARB, MH LÉJÜ |  2021. június 30. 15:43

Több alakulat katonái vehettek át elismerést a magyar egészségügy napja alkalmából rendezett ünnepségen, Budapesten, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben, június 30-án, szerdán.

20210630-elismeres  (1)

„Két irányból kaptunk olyan segítséget a járvány idején, amire eddig még nem volt példa. Az egyik a Belügyminisztérium, a másik a Honvédelmi Minisztérium felől érkezett. Először néhányan talán megriadtunk, hogy rendőrök és katonák jönnek a kórházba, most pedig sírunk, hogy elvezénylik őket tőlünk. Olyan példamutató személyek ők, akik hasonlítanak hozzánk, mert minden feladatban, amit nálunk végeztek, a legnagyobb odafordulással voltak a betegek és hozzátartozóik felé, nem utolsó sorban pedig a kórházi dolgozók felé. Komoly fizikai munkákat is végeztek. Segítettek az osztályok átrendezésében és kialakításában. Ritkán látott képek számunkra, ezért bevésődött az emlékezetünkbe: az édesanyát segítő, babahordót emelő katona, a sérült lábú gyermeket karjain hordozó katona, valamint télen az utcáról betérő idős embert kabátjával beterítő katona. Segítségnyújtásuk mellett egy kölcsönösen fontos tulajdonságuk lett az itt szolgálóknak: hogy a barátaink és családtagjainkká váltak. Ezért alapítottunk egy olyan díjat, amit csak nekik adunk. Ezzel a díjjal elismerjük a katonák COVID-19 járvány alatt tanúsított példamutató magatartását, és egyúttal tiszteletbeli munkatársunkká fogadjuk őket” – mondta el ünnepi beszédében dr. Nagy Anikó főorvos, kórházigazgató.

 

20210630-elismeres  (3)

A főorvos asszony megköszönte azt az áldozatos és példamutató munkát, amely hozzájárult a COVID-19 világjárvány okozta nehézségek leküzdéséhez. Kiemelte: a Belügyminisztériummal és a Honvédelmi Minisztériummal együttműködve a rend- és honvédelmi dolgozók nem csak kollégákká, de barátokká is váltak az elmúlt hónapokban.

20210630-heim-pal-elsimeres (5)

Az ünnepi rendezvényen az intézet igazgatója elismerést adott át a kórházban korábban szolgálatot teljesítő katonáknak, köztük az MH Légijármű Javítóüzem két altisztjének, Bics István zászlósnak és Szabolcsi Tamás főtörzsőrmesternek. Ugyancsak elismerést vehetett át az MH Anyagellátó Raktárbázis három katonája, Glonczi Jenő főtörzsőrmester, valamint Kővágó Attiláné és Kovács Sándor Zsolt őrmester.