Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Németh Szilárd: a honvédség oltóbuszai a jövő héttől a lakosság oltásában is segédkeznek

Szöveg: hirtv.hu |  2021. március 9. 19:38

A katonai egészségügyben dolgozók esetében már mintegy 90 százalékos az oltottság aránya - mondta el Németh Szilárd a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. Az államtitkár azt is tudatta, hogy a ma átadott oltóbuszok jövő héttől a lakosság oltásában is segédkeznek majd.

PÁT_Hirtv

A járvány elleni védekezésből a honvédség is kiveszi a részét, ennek keretében oltóbuszokat adott át Szolnokon Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Németh Szilárd kérdésre válaszolva elmondta, hogy a katonai egészségügyben dolgozók megkapták már az oltást, az esetükben mintegy 90 százalékos az oltottság aránya. Ezt követően kitértek az oltóbuszokra, amelyekről az államtitkár elmondta, hogy ezek évek óta a honvédség tulajdonában állnak.

Ezek közül most öt átalakításon esett át, mozgó oltóponttá vált, így ezekkel gyorsan el lehet jutni az ország bármely pontjára. Jövő héttől ezek a járművek már a polgári lakosság oltásában is részt vesznek – hangzott el.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára arról is beszélt, hogy a honvédség tagjai továbbra is ellátják a határvédelmi feladatokat, segédkeznek a közrend fenntartásában a rendőr járőrök mellett és kiveszik a részüket az idősotthonok és egyéb közintézmények fertőtlenítésében is.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Forrás: hirtv.hu