Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Neszmélyen pihenhetett az ezüstérmes csapat

Szöveg: Kerekesné Benedek Mária százados |  2011. szeptember 22. 9:17

Mint beszámoltunk róla, május 17-én az újpesti MH Hadikikötőben az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred egy középiskolásoknak megrendezett interaktív történelemórával tisztelgett zászlóshajójuk, a 140 évvel ezelőtt  vízre bocsátott és tavaly újra avatott Lajtha monitor előtt.

A nagy sikert aratott versenyen második helyet szerzett Orsolya Rendi Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium csapata – a Zoltán Gőzös Alapítvány jóvoltából – szeptember 16-18. között tölthetett el egy hosszú hétvégét a Komárom-Esztergom megyei Neszmélyen, a Duna partján található hajóskanzenben. A fiatalok egy igazi gőzös kajütjében alhattak, a hajón étkeztek, s megtapasztalhatták, hogy milyen a hajósélet.

A hétvége során a csapat tagjai a Neszmély gőzösön kívül a skanzenben található többi muzeális hajót is megtekinthették, a szépen felújított Zoltán Gőzösön pedig egy hajótörténeti kiállítást is végignézhettek. Mindezek mellett, akinek kedve volt, evezhetett a környező szigetek körül, focizhatott, túrázhatott és élvezhette a festői szépségű tájat a Gerecse lábánál, vagy éppen gyönyörködhetett a dunai naplementében.

A májusi rendezvény sikerét jól jelzi, hogy az eltelt hónapokban az Orsolya Rendi Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium is bekapcsolódott a KatonaSuli programba, mégpedig az egyházi iskolák közül elsőként.