Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Neumann Jánosra emlékeztek

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn | Fotó: a szerző felvételei |  2021. február 10. 15:48

Az informatikai szolgálat napja alkalmából tartottak ünnepi állománygyűlést február 8-án, hétfőn a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti épületében.

Informatikai szolgálat napja  (3)

Tóth Péter törzszászlós, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont beosztott zászlósának beszédében elhangzott: ez az ünnep alapvetően az informatika és a Magyar Honvédség kapcsolatáról, az informatikával kapcsolatos szakfeladatokat ellátó állomány múltjáról, jelenéről és jövőjéről szól.

A személyügyi parancs ismertetése és az elismerések átadását követően a rendezvény Pristyák János ezredes, az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont parancsnokának köszöntőbeszédével folytatódott. Az ezredes kiemelte: felemás érzéssel lépett be a terembe, hiszen a COVID-19 járvány miatti létszámkorlát - az elismerésben részesültek mellett - csak az alegységparancsnokok megjelenését tette lehetővé. A parancsnok elmondta: annak azonban örül, hogy az informatikai szolgálat napját ha kis létszámban is, de sikerült a napján megtartani.

Informatikai szolgálat napja  (9)

„Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi tevékenységét. A háttérben vagyunk, de a munkánk nélkülözhetetlen. Ehhez kitartást, erőt, egészséget, katonaszerencsét kívánok” – zárta az eseményt az ezredes.