Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nőnap a laktanyában

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. március 10. 8:11

Nőnap alkalmából köszöntötték a hölgyeket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni Kossuth-laktanyájában és a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison.

A debreceni helyőrségi zenekar Pál István százados vezetésével már reggel hét órakor felsorakozott a Kossuth-laktanya főbejáratánál, hogy a munkába érkező nőket zeneszóval köszöntse.

Idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a nőnapi zenés fitnesztornát. A laktanya sportcsarnokában huszonöt hölgy gyűlt össze a zenés mozgásra, akik hamar felvették a Maruzsi Csabáné zászlós asszony által diktált kemény tempót. A visszajelzés egyértelműen pozitív volt, ezért a szervezők gondoskodnak róla, hogy a nőnap ezentúl minden évben egy vidám reggeli tornával kezdődjön.

A hivatalos ünnepségre a tiszti étkezdében került sor, ahol a parancsnokság nevében Földesi András alezredes mondott köszöntőt. Beszédében kiemelte:
„…munkájukkal ugyanolyan mértékben járulnak hozzá a Magyar Honvédség működéséhez, ahogyan férfi kollégáik. Katonaként vesznek részt a gyakorlatokon, a felkészüléseken, s ugyanígy állnak helyt a műveleti területeken is. Itthon hagyva férjet, gyermeket, távol a családtól, embert próbáló körülmények között teljesítik azt, amire felesküdtek. Önök példaértékű módon szolgálják a hazát, itthon és külföldön is."

„A köszöntő után a téglási Bárczai Anna Városi Óvoda gyermekeinek műsora következett, majd a helyőrségi zenekar hattagú kamaraegyüttese a John Lennon−Paul McCartney szerzőpáros szerzeményeinek átdolgozásaival szórakoztatta a közönséget. Az ünnepi program végén a munkahelyi vezetők egy-egy szál virággal köszöntötték fel a hölgyeket.