Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nőnap alkalmából köszöntötték a hölgyeket az alakulatoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. március 8. 18:57

Március 8-a, a nemzetközi nőnap alkalmából a Magyar Honvédség alakulatainál és a katonai szervezeteknél is köszöntötték a hölgyeket. Folyamatosan frissülő összeállításunkban a katonai szervezetek kommunikációs tisztjeinek tudósításait közöljük.

MH Béketámogató Kiképző Központ

A nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték az MH Béketámogató Kiképző Központban dolgozó katona- és honvédelmi alkalmazott hölgyeket.

„Egy fényesebb nap, amely csak róla szól. Vajon ki Ő? A szíved válaszol! Hogy lénye neked, és nekem mit jelent? Ott volt a múltban, betölti a jelent, s jövőt alkotni, lénye inspirál, lüktető fény, egy végtelen spirál, mely születéstől figyeli lényedet, s általa érted csupán a lényeget!” – idézte Aranyosi Ervin Tudod, a Nő! című versét Varga Tamás alezredes, központparancsnok-helyettes.

Szöveg és fotó: Kelemen Ilona

* * *


MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred


„Sokszor úgy tűnik, nem nő vagy, hanem a fény, amely a virágra vetül.” – Virginia Woolf

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred vezető állománya virággal köszöntötte a laktanya kapuján beérkező női katonákat és honvédelmi alkalmazottakat a nemzetközi nőnap alkalmából. A kaposvári és a hódmezővásárhelyi alegységeknél szolgáló hölgyeket a parancsnokuk köszöntötte a műszaki ezred vezetői nevében.

Az egyenruhában és civilben szolgálatot teljesítő nők, akárcsak a civil életben, úgy a laktanya falain belül is kiemelkedő szerepet töltenek be, és a családi szerepük ellátása mellett a hazát is hűen szolgálják. Tudásukkal és elhivatottságukkal minden egyes nap tanúbizonyságot tesznek nélkülözhetetlen szerepükről a honvédelemben.

Szöveg: MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred
Fotó: Janó Miklós törzsőrmester

* * *


MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ

Nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban dolgozó katona- és honvédelmi alkalmazott hölgyeket, március 8-án, szerdán.

Idén nem csak virággal, hanem süteménnyel is kedveskedtek a férfi kollégák. További meglepetésként a nőnapi műsorban Mujahid Zoltán énekes színvonalas műsorát láthatták a hölgyek.

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta – Magyarországon 1948 óta – minden évben ezen a napon tartanak.

Szöveg: Szausev Xénia főhadnagy, Promber Diána
Fotó: Szigligeti András

* * *


MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár


Az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál is megünnepelték a nemzetközi nőnapot. Molnár Zsolt ezredes, az alakulat parancsnokának köszöntő beszéde után a zenekar előadással színesítette a hölgyek napját Hódmezővásárhelyen.

MH_Kinizsi_Pál_30_PGydd_nőnap_1
MH_Kinizsi_Pál_30_PGydd_nőnap_2

Szöveg és fotó: MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár

* * *


MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsokság


Nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötte katona és honvédelmi alkalmazott hölgy állományát az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsokság. A szentendrei Görgey laktanya színháztermében tartott ünnepségen Erdős László főhadnagy mutatta be a nemzetközi nőnap több mint százéves történetét.

S. Tamási Áron önkéntes műveleti tartalékos zászlós saját verseivel, Farkas Sándor Lajos énekes pedig nagysikerű slágerekkel szórakoztatta a közönséget. A rendezvény végén a parancsnokság vezető állománya virággal kedveskedett a hölgyeknek.

Szöveg és fotó: MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsokság

* * *


MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred


A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének a napja, melyet 1917 óta minden év március 8-án tartanak. Ezen a napon a légvédelmi rakétaezred férfi tagjai is felköszöntik a laktanyában dolgozó hölgyeket, kifejezve a lányok és asszonyok iránti tiszteletüket és nagyrabecsülésüket.

Idén a hölgyeket a zászlóalj-, és osztályparancsnokok, főnökök virággal fogadták a Pálffy Miklós laktanya Csapat Művelődési Otthonába, ahol Matyi Tibor Mihály alezredes, az ezred megbízott parancsnoka köszöntötte az ünnepelteket.

„A nő szó hallatán a nő teljessége, egésze jut eszünkbe. Érzések, élmények, gondolatok sokasága, amely születésünktől fogva tart. A nők által tudjuk milyen az anyai szeretet melegsége, a szívünket lángba borító szerelem, a megnyugvást adó otthon melege. Önök azok, akik helytállnak a munkahelyükön, társak, anyák, nagymamák. Meleg családi otthont varázsolnak, ahová jó hazatérni, ahol mindig van lehetőség feltöltődni, megpihenni” – köszöntötte ünnepi beszédében Csapó László alezredes, az alakulat Helyőrségtámogató parancsnokság parancsnoka a hölgyeket.

Az ünnepi sorokat követően Pörneczi Attila, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja fergeteges előadásával örömteli perceket szerzett a hölgyek számára.

Az ünnepi esemény zárásaként, Papp Tamás alezredes, az alakulat törzsfőnöke mondott pohárköszöntőt a Csapat Művelődési Otthon előterében.

Szöveg és fotó: MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred

* * *


MH Klapka György 1. Páncélosdandár


A nemzetközi nőnap alkalmából Tóth István ezredes, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár dandár parancsnoka köszöntötte az alakulat állományában szolgáló katona hölgyeket és honvédelmi alkalmazottakat, majd a Magyar Honvédség Tata Helyőrségi Zenekara rövid műsorral kedveskedett a dandár női állományának.

Szöveg: MH Klapka György 1. Páncélosdandár
Fotó: Kozák Piroska őrnagy

* * *


MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred


A nőnap alkalmából köszöntötték a katonahölgyeket és honvédelmi alkalmazottakat az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezrednél március 8-án, Nyíregyházán, az alakulat székhelyén.

Vantal Zsolt ezredes, a területvédelmi ezred parancsoka elismerő szavak kíséretében köszönte meg az eredményes közös munkát, ezt követően pedig Ragány Róbert alezredes, az alakulat törzsfőnöke verssel kedveskedett a hölgyeknek.

Az 5. Területvédelmi Zászlóalj nevében Länger Tamás százados nyilatkozott elismerően a kolléganők munkájáról, hozzáállásáról, majd a férfi kollégák virággal, csokoládéval és süteménnyel kedveskedtek a hölgyeknek.

Szerző: Szidor Viktória hadnagy
Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós

* * *


MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred


Március 8-án köszöntötték a hölgyeket az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezrednél.

Idén különleges köszöntésben volt része a radiológiai felkészítésben résztvevő katonahölgyeknek, mert a sugárveszélyes terület átvizsgálása és a személyi mentesítés után, a gyakorlat zárómozzanataként egy-egy szál tulipánnal várták őket a kollégáik. Persze a többi női dolgozó sem maradhatott ki, őket a rendezvényteremben köszöntötte az alakulat parancsnoka.

Szöveg és fotó: MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred

Címkéknőnap