Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyíregyházára ért a toborzó emlékfutás

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 19. 9:47

Megérkeztek Nyíregyházára a toborzó emlékfutás elnevezésű kulturális és sportrendezvény résztvevői. A május 6-án,a budapesti Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központtól indult váltó tagjait 20 hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katona alkotja, akik 1800 kilométert tesznek meg május 20-ig.

IMG_0271

Május 17-én délelőtt a nyíregyházi Kossuth térre érkeztek a futók, akikhez az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred katonái is csatlakoztak, Vantal Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka vezetésével.

Dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket majd elhelyezte a település szalagját a sportolók stafétabotján. Miután elstartoltak a katonák a Kossuth térről Nyírtelek irányába, a város központjában található. az első világháború emlékét őrző Hősök Emlékművénél koszorút helyezett el dr. Ulrich Attila, Czill István alezredes, a területvédelmi ezred parancsnokhelyettese, valamint Kertész József százados az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Irodának beosztott tisztje.

Alábbi galériánkban a toborzó emlékfutás második hetének helyszínein
készült képek közül válogattunk.
(A fotókat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai készítették.)

Címkéksport