Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ok nélkül katapultált és meghalt a navigátor

Szöveg: JETfly |  2007. november 15. 15:11

A brit védelmi minisztérium megerősítette, hogy megtalálták annak a navigátornak a testét, aki a Brit Királyi Légierő (RAF) egyik Tornado típusú repülőgépéből katapultált a kelet-angliai Norfolk közelében.

A repülőgép az eset után a RAF Marham légibázisán gond nélkül leszállt, míg a katapultülést a Norfolk közelében fekvő Sandringham birtokon találták meg.
A navigátor testét South Creake-nél találták meg, és sajnos már csak a halál tényét tudták megállapítani. Az eddigi információk szerint a navigátor műrepülés közben, a repülőgép fejjel lefelé helyzetében katapultált.

A védelmi minisztérium közlése szerint a repülőgépet civil személyzet, a BAE Systems két pilótája vezette.
A pilóta és a földi irányítók által folytatott rádiólevelezés egy részlete hallható volt a BBC-ben. Ezen hallható az a pillanat, amikor a pilóta észlelte, hogy a navigátor katapultált, majd jelentette az irányításnak, hogy nem lát ejtőernyőt.

Rem Merrick, a RAF Marham szóvivője elmondta: – A védelmi minisztériumot mélyen elszomorítja, hogy a BAE Systems navigátora a szerdai incidensben életét vesztette. A katasztrófa okait vizsgálják, és nem fognak eltitkolni annak érdekében semmit, hogy az igazság kiderüljön. A Tornado GR4 biztonságosan leszállt. További repülőgépek nem játszottak szerepet a katasztrófában.