Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olaszok modernizálják az osztrák szállítóhelikoptereket

Szöveg: JETfly |  2010. április 26. 8:44

Az osztrák hadsereg szerződést kötött az olasz AugustaWestland céggel szállítóhelikopter parkja modernizációjáról. A megállapodás értelmében mind a 23 AB-212 Twin Huey típusú helikopter felújítására sor kerül. A munkálatok ellenértéke eléri a 63 millió eurót.

A helikopterekbe új repülési elektronika és új éjjellátó rendszer kerül beépítésre, valamint javítják a gépek védekező képességeit is.

„A modernizációnak köszönhetően Ausztria további 25 éven – mintegy 100 ezer repülési óra időtartamban – keresztül tudja alkalmazni AB-212 típusú helikoptereit", – mondta Norbert Darabos, osztrák védelmi miniszter. Az Agusta-Bell konzorcium által gyártott helikopterek néhány példánya még az 1980-as években került Ausztriába. A modernizációs munkálatok ez év júniusában kezdődnek, és a tervek szerint 2014-ben fejeződnek be. Hat helikopteren egyidőben fogják végrehajtani a munkákat az AgustaWestland Róma melletti gyárában, hogy a helikopterpark egy része mindenkor bevethető legyen.

Az AB-212 Twin Huey helikopterflotta az osztrák hadsereg egyik lényeges eleme. A teljes park 23 helikopterből és 50 pilótából áll. A helikopterek Linz-Hörschingben állomásoznak, és napjainkig mintegy 115 ezer órát töltöttek a levegőben.

Címkékhelikopter