Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Francia cég modernizálja az indiai MiG-29 vadászgépeket

Szöveg: JETfly |  2010. április 26. 9:20

2010. április 22-én jelentették be az indiai illetékesek, hogy a francia illetőségű Thales céget választották ki, hogy modernizálja az indiai légierő (IAF) MiG-29 típusú vadászrepülőgépeit annak érdekében, hogy azok képesek legyenek együttműködni a nyugati katonai repülőgépekkel, és hogy elkerüljék az esetleges „baráti tüzet”.

A Thales cég képviselője elmondta, hogy a MiG Aircraft Corporation (RSK-MiG) választotta ki a francia céget, hogy készítse el az indiai MiG-29 vadászrepülőgépekhez a saját-idegen felismerő rendszert (IFF) és a nemzeti kriptográfiai titkosító rendszert, növelve ezzel a repülőgép képességeit és élettartamát.

A nemzeti kriptográfiai mód segítségével India rendelkezni fog azzal az azonosítási képességgel, amelynek segítségével hatékonyan képes lesz védeni saját érdekeit.

A szerződés értelmében az első IFF még ebben az évben beépítésre kerül a CIT (Combined Interrogator Transponder) rendszerrel együtt.

A CIT rendszer jelenleg az egyik legmodernebb rendszer, amely NATO kompatibilitása mellett megfelel a Nemzetközi Polgári Légügyi Szervezet előírásainak is.

A Thales a későbbiek során az IAF MiG-29-eseit felszereli a TOTEM 3000 tehetetlenségi navigációs és globális helymeghatározó rendszerrel (Inertial Navigation és Global Positioning System ) is.

Mindezen felül a Thales az indiai haditengerészet frissen beszerzett MiG-29KUB típusú repülőgépeit felszereli a Topsight E sisakkijelző rendszerrel, amelynek integrációs kísérletei 2009 novemberében sikeresen befejeződtek.

A MiG cég kapcsolata a Thales-szel 1993-ban kezdődött, amikor a MiG-AT kiképző repülőgéphez fejlesztett és gyártott repülőelektronikát a francia cég.