Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olaszországi törzsmegbeszélés és tanfolyam

Szöveg: MH HTP | Fotó: a katonai szervezet felvételei |  2023. június 16. 13:08

Három napos szakmai látogatásra érkezett Olaszországba az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság delegációja.

Olaszország (5)

A dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH HTP parancsnoka vezette küldöttség tagjai az MH HTP igazgatói mellett Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok, valamint prof. dr. Pintér Lajos veronai tiszteletbeli főkonzul voltak. Az utazás során dr. Kudar Gábor igazgató meghívására a magyar delegáció tagjai látogatást tettek a római Magyar Akadémián (Accademia d’Ungheria). A háromnapos olaszországi tartózkodás ideje alatt számos szakmai egyeztetés zajlott, többek között az Olasz Űrműveleti Központ, a NATO Modellező és Szimulációs Kiválósági Központ, valamint a C4I&Digital Transformation Department szakembereivel. A magyar delegációt az Olasz Vezérkar részéről Gianfranco Annunziata admirális fogadta „office call” keretein belül.

Olaszország (7)

A Római Védelmi Akadémián június első felében megtartott „Tábornokok, admirálisok és nagykövetek” tanfolyamán (Generals, Flag Officers and Ambassadors’ Course, GFOAC) dr. Sticz László vezérőrnagy is részt vett. A kurzus célja a NATO-t érintő politikai és katonai helyzet minél jobb megértése, a stratégiai összefüggések átlátása, a résztvevők személyes megismertetése, valamint egymás jobb megértésének lehetővé tétele volt. Emellett növelte a stratégiai vezetők közötti összetartást, valamint megfelelő körülményeket biztosított a személyes és szakmai hálózatépítésre.

Olaszország (3)

Az MH HTP parancsnoka a végzettséget igazoló oklevél átvételekor Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi miniszterének, a közös feladatok megoldása érdekében huzamos időn át végzett áldozatos tevékenysége elismeréseként adományozott „Szövetségért Érdemjelet” adott át a NATO Védelmi Akadémia parancsnokának, Olivier Rittimann altábornagynak.

Olaszország (4)