Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olcsó vadászgépek Oroszországból

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. augusztus 10. 9:22

Az Orosz Föderáció Ügyészségi Nyomozó Hivatala nyomozást folytat a Nyizsnyij Novgorodi körzetben MiG-31 típusú, szuperszonikus elfogó-vadászrepülőgépek törvénytelen eladásával kapcsolatban. A hírt az orosz ügyészségi nyomozó hivatal honlapja közölte.

Az ellenőrzés során, amit az ügyészségi nyomozó hivatal az orosz nemzetbiztonsági erőkkel együttműködve végzett kiderült, hogy eladásra került négy darab MiG-31 típusú elfogó-vadászrepülőgép hajtóművek és fegyverzet nélkül, amelyeket a „Szokol" Nyizsnyij Novgorodi Repülőgépgyár területén tároltak.

A repülőgépeket a „Metalsznab" cég vásárolta meg, amelynek nincs jogosítványa fegyverzettechnikai eszközökkel történő kereskedelemre.

Az eladók által felkért becsüs egy repülőgép árát 153 rubelben határozta meg (hivatalosan egy MiG-31 típusú repülőgép ára, mintegy 116 millió rubel).

A 153 rubelt kihirdették mint az aukció kikiáltási ára, melynek során a repülőgépek a „Metalsznab" cégnek kerültek eladásra a kezdő áron.

A tranzakció 466 millió rubel kárt okozott az államnak. Az, hogy a repülőgépek jelenleg hol találhatók, nem ismeretes. Azt, hogy az aukciót ki szervezte, még szintén nem tudják. Annyit sikerült eddig megállapítani, hogy a tranzakcióra 2006. október 26. és 2007. július 12. között került sor.