Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önzetlen segítségnyújtás jellemzi a katonákat

Szöveg: kormany.hu |  2012. január 30. 9:32

Véradással egybekötött szolgáltatói napot szervezett január 26-án, csütörtökön a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred.

A Honvédszakszervezet helyi alapszervezetének vezetője, Grell Norbert törzsőrmester – aki tizenkilencedik alkalommal volt főszervezője az egészségnapnak – büszke az ezred katonáinak aktív részvételére. Mint elmondta: jelentős eredmény, hogy amíg az első szolgáltatói nap előtt megközelítőleg „csak" kilencven véradó jelent meg átlagosan egy-egy véradáson, addig mostanra ez a létszám megduplázódott, sőt nemegyszer elérte a kétszázhúsz főt is.

2011-től másfél havonta lehet vért adni a székesfehérvári Nagysándor József laktanyában, a területileg illetékes véradó állomás munkatársai több alkalommal kértek már rendkívüli véradást a honvédségtől.

A katonák önzetlen támogatása nemcsak a véradások alkalmával, hanem a jótékonysági gyűjtések során is megmutatkozik. A legtöbbször beteg kisgyermekek gyógykezelésére adakoznak. Szerveztek gyűjtést már a székesfehérvári Ekker Zsoltika, a kaposvári Józsa Ádám, a napokban pedig a tíz éves dunaújvárosi Szatmári Ádám számára.

 
1595930724
 
1595930724

 
 Fotó: Mátyás Andrea