Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önzetlenségből vizsgázott jelesre a székesfehérvári őrmesternő

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2021. november 9. 19:42

A bajtársiasság szellemében indultak útjukra azok a katonák, akik a Bocskai Portya és Doni Nyári Hídfőcsaták Emlékmenetet ,,talpalták végig” a közelmúltban. Igaz volt ez egy, a menetben résztvevő székesfehérvári katonanőre, Szelke Vivien Szvetlána őrmesterre is, aki egy bicegő, ifjú kadéton segített a 40 kilométeres útvonal hatodik kilométeréhez érve. Az esetnél Kiss Erik Zoltán őrmester, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred katonája is jelen volt.

Az MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél szolgáló őrmester a bajba jutott, lábán vízhólyaggal küzdő kadétot a helyszínen azonnal elsősegélyben részesítette. A segítségnyújtásba később többen is bekapcsolódtak - Nemzeti Közszolgálati Egyetem három másodéves honvéd tisztjelöltje. A sebet ellátták, a fiú jobban lett, így már folytatta útját. Szelke őrmester eközben  - Kiss őrmesterrel együtt - saját katonai pályafutásáról mesélt a kadétnak és a honvéd tisztjelölteknek.

_CS_9748_a_Szelke örm.04

Az eset további érdekessége, hogy nemsokára újabb társaság ,,zárkózott fel” a bicegő kadét köré: két lány és három fiú. Ők szintén szerették volna társukat a célig támogatni. Míg vitték a sérültet, a mellettük haladók szépen, alakiasan, leendő katonákhoz illő magatartással, fegyelmezettséggel vették fel a lépést.

Bár a célegyenesbe már mind a hét kadét igencsak meggyötört lábakkal ért be, de küzdeni akarásuk, a társuk iránt gyakorolt nemes gesztus „túllendítette” őket a fájdalmaikon.

A verseny zárásaként valamennyien Bocskai Portyás felvarrót és emléklapot vehettek át és szakszerű egészségügyi ellátást is kaptak.

Bocskai portya 2021