Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„… s amit nem látsz lelked vásznán, ecsetjével elmondja!”

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Nagy Gábor |  2021. november 9. 18:28

Huszonharmadik alkalommal nyílt meg a Katonafestők című kiállítás Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ Caffé Galériájában, november 9-én, kedden. A tárlaton tíz nyugállományú katona műveit tekinthetik meg az érdeklődők.

IMG_8307

A rendezvényt eredetileg tavasszal tartották volna, de a bizonytalan, pandémiás helyzet miatt most került rá sor. A kiállítást dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, a Budapesti Nyugállományúak Klubjának elnöke nyitotta meg. Beszédében csodálatát fejezte ki a szép és megható alkotások láttán. Mint mondta: minden egyes képnek más az üzenete. „Amikor ott állunk egy kép előtt és ránézünk egy festményre, egy csendéletre, akkor átérezzük a festőnek a lelkét és belehelyezzük magunkat abba a környezetbe, amelyben ő a művet elkészítette” – emelte ki.

IMG_8344

Szabó Béla nyugállományú alezredes, a Budapesti Nyugállományúak Klubjának titkára elmondta: reméli, hogy a mai alkalmat – a vírushelyzet ellenére – az alkotók öröme fogja uralni, hogy bemutathatják műveiket. „Mi, pedig a kiállítás látogatói ismét büszkék lehetünk arra, hogy a katona mellett ott lehet a művész és a művészet is” – hangsúlyozta a klub titkára majd pedig röviden ismertette a tíz alkotó pályafutását.

A november 25-ig nyitva tartó tárlaton Tiszttartó Edit, Bartha Ildikó, S. Kacsó Róza, dr. Török Mária, Monok Zsuzsanna, Beke Zsuzsa, Talán Zsuzsanna mellett, Morschhauser Miklós, Németh András és Kolossváry Miklós festményeit csodálhatják meg az érdeklődők.