Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Orbán Viktor a szarajevói katonáknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. június 30. 8:46

A Szarajevóban szolgálatot teljesítő magyar békefenntartó katonákat látogatta meg nemrégiben Orbán Viktor kormányfő. A miniszterelnök találkozott az EUFOR osztrák főparancsnokával is.

1595920949
A Szarajevó melletti katonai bázison Orbán Viktor a magyar katonák előtt leszögezte: nagyon fontos helyen teljesítenek szolgálatot, hiszen Bosznia-Hercegovina stabilitása egyenlő a Nyugat-Balkán stabilitásával, azaz, ha Bosznia-Hercegovinában nincs rend, béke, az az egész Nyugat-Balkánra kihatna.

Az MH EUFOR Kontingens meglátogatása előtt a miniszterelnök Bernhard Bair osztrák vezérőrnaggyal, az európai békefenntartó erő, az EUFOR parancsnokával tárgyalt a bázison. Erről a tárgyalásról beszámolva Orbán Viktor kijelentette: csak jót hallott a vezérőrnagytól a kontingens tevékenységéről. Orbán Viktor köszönetet mondott a katonáknak a munkájukért.

A Butmir táborban a több mint 170 magyar katona fő feladatai közé tartozik a hozzájárulás az ország biztonságának fenntartásához, valamint a bosznia-hercegovinai haderő fejlesztéséhez.

A miniszterelnök hivatalos látogatása végén megtekintett néhány körletet, ahol kötetlen beszélgetést folytatott a katonákkal.

 
1595920949
 
1595920950

 
 Fotó: MH EUFOR Kontingens nyolcadik váltás