Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Orosz tengeralattjáró-elhárító hadgyakorlat a Japán-tengeren

Szöveg: Háború Művészete |  2010. március 25. 12:05

Az orosz Csendes-óceáni Flotta rombolókból, valamint dízel-üzemű tengeralattjárókból álló két harcászati egysége a napokban kezdte meg az évente rendszeresen megtartott tengeralattjáró-elhárító hadgyakorlatát a Japán-tengeren. A résztvevők a hadgyakorlaton számos feladatot hajtanak végre szimulált torpedótámadásokkal.

A gyakorlat során légvédelmi rendszerekkel válaszolnak az ellenséges támadásokra.

A gyakorlat résztvevői közé tartoznak az Admiral Tributs és az Admiral Vinogradov rombolók, amelyek járőr feladatokat hajtottak végre az Ádeni-öbölben, hogy megakadályozzák az ottani kalóztámadásokat. A hadgyakorlat fénypontja

1595898958
a résztvevő rombolók és tengeralattjárók közötti harc lesz, amelyben a rombolók megpróbálnak meghiúsítani egy esetleges tengeralattjáró támadást.

Az orosz Csendes-óceáni Flotta egy cirkálóval, öt rombolóval, valamint számos tengeralattjáróval rendelkezik, amelyek bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között bevethetőek. A flottához tartoznak még Tu-142 Bear F, valamint Il-38 May tengeralattjáró-elhárító repülőgépek, továbbá számos Ka-27 Helix D helikopter, amelyek szintén a tengeralattjárók elleni hadviselésben játszanak jelentős szerepet.