Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oroszország repülőszervizeket nyit

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. augusztus 4. 9:24

Oroszország tervei szerint javító-karbantartó központokat hoznak létre katonai repülőgépek számára Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában, amely térségekben már működnek hasonló vállalkozások. A hírt Alekszandr Mihejev, a Rosoboronexport igazgatója jelentette be egy vele készített interjúban.

Az igazgató elmondta, hogy napjainkban három központ létrehozásán dolgoznak Ázsiában, amelyek az orosz Szu-30 típusú repülőgépek kiszolgálását lesznek hivatottak ellátni. Az ázsiai/csendes-óceáni régióban már működik 45 hasonló vállalkozás, ezt kívánják további héttel bővíteni, amelyek képesek biztosítani az orosz repülőtechnikai eszközök időszakos, illetve nagyjavításait egyaránt.

Az afrikai kontinensen – Algériában, Etiópiában és Egyiptomban – már működik öt, és tervezik további három központ létrehozását, amelyek a MiG-21, MiG-23, Szu-24, Szu-22 típusú repülőgépek, valamint a Mi-8 típusú helikopterek időszakos és nagyjavításait fogják biztosítani.

Kubában, Peruban, Venezuelában, Kolumbiában és Mexikóban már van három javító-karbantartó központ, és további kettő létrehozását tervezik.

Címkékhelikopter