Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oroszország visszatartja a helikoptereket

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. július 21. 15:41

Oroszország úgy döntött, hogy elhalasztja három harci helikopter karbantartás utáni visszaszállítását Szíriának, amíg nem normalizálódik a helyzet az országban – jelentette július 20-án, pénteken az Interfax orosz hírügynökség egy orosz katonai-diplomáciai forrásra hivatkozva.

„A Szíria részére történő helikopterszállítás elhalasztására vonatkozó döntés a katonai és politikai helyzet súlyosbodásával és a szerdai, több magas rangú szíriai katonai vezető életét követelő damaszkuszi terrorista merénylettel, továbbá az ellenzék katonai akcióinak a fokozódásával függ össze" – közölte a meg nem nevezett forrás.

„Ilyen feltételek között a (szíriai) hatóságok nem képesek garantálni a helikopterek fogadásának teljes biztonságát" – tette hozzá.

Az Interfax hozzátette, hogy a helikoptereket és légvédelmi rendszereket leszállítják Szíriának, amint a helyzet normalizálódik ott.

A három Mi-25-ös helikoptert oroszországi karbantartás után az Alaed orosz teherhajóval szállították volna vissza Szíriába. A hajó – ugyancsak az Interfax értesülései szerint – jelenleg Szentpétervár kikötőjében horgonyoz, de nem tudni, hogy a helikopterek és a légvédelmi rendszerek a fedélzetén vannak-e.

Címkékhelikopter