Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Osztályba soroló vizsga és éleslövészet harcjárművel

Szöveg: Gumpl Pál alezredes |  2012. április 1. 16:36

A Veszprém közelében található „nullaponti” lőtéren vettek részt komplex kiképzési foglalkozáson a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Helyőrségtámogató Parancsnokság kötelékében szolgáló komendáns- és őrszázad biztosítószakaszának katonái. A március 14. és 21. közötti felkészítésen osztályba soroló vizsgát és harcjárműves éleslövészetet is rendeztek. 

1595933463
Nagy távolságú vezetési gyakorlat, osztályba soroló vizsga és éleslövészet – ezeken a foglalkozásokon kellett átesnie március 14−21. között a székesfehérvári ezred kijelölt állományának. A feladatot gondos előkészítő és tervezőmunka előzte meg, az alakulat szorosan együttműködött az MH Bakony Harckiképző Központ állományával.

A harcjárművekkel végrehajtott éles lőgyakorlatra azért volt szükség, mert az alegység BTR-80 típusú harcjárművel van felszerelve.

A biztosítószakasz – mint az ezred lövészalegysége – alaprendeltetéséből adódóan rendszeresen kiemelt figyelmet fordít a katonák kiképzettségének szinten tartására és fejlesztésére.

Az osztályba soroló vizsgán részt vevők számot adtak vezetéstechnikai felkészültségükről, technikai kiszolgálási ismereteikről és bizonyították, hogy az eszközök harci és békekörülmények közötti kezelésének, alkalmazásának jól képzett szakemberei.

1595933464

 Fotó: Wunderlich Norbert