Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Osztrák gépek a briteknek

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. január 27. 10:09

Az osztrák repülőipar a Diamond cég speciális feladatkörre kialakított DA42MPP típusának segítségével ismét jelentős eredményt ért el, hiszen a világ egyik legerősebb légiereje, a Royal Air Force (Brit Királyi Légierő) is ezt a típust választotta.

A légi felügyeleti feladatok ellátásra optimalizált kétmotoros kisrepülőgép számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ráadásul az üzemeltetése is lényegesen olcsóbb a nagyobb gépekhez képest. Az egyre dinamikusabban fejlődő osztrák repülőipar számos sikert könyvelhetett el az elmúlt években világszerte.

A Diamond DA42 MPP – mely egy alap DA42-es utasszállító kisrepülőgép átalakításával született meg – speciálisan a légi úton történő felderítésre szolgál.

A kompozit anyagokból épített, ezért könnyű, de megfelelően szilárd sárkányszerkezet a takarékos, turbófeltöltős motorokkal rendkívül gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. A DA42MPP akár 13 órán keresztül is a célterület felett cirkálhat, miközben infravörös érzékelőivel és különféle kameráival akár nagy magasságból is szemmel tudja tartani azt. Ez a repülőgép kiváló megoldás határőrizeti és felderítési, megfigyelési célokra is.

Címkéklégierő