Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pakisztán cáfol

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. november 7. 17:08

Visszautasította a pakisztáni külügyminisztérium két amerikai magazin azon minapi állítását, amely szerint Iszlámábád áthelyezte atomfegyvereit, elrejtendő azokat az amerikai felderítés elől, s az ázsiai ország mindezt veszélyes körülmények között hajtotta végre.

Az iszlámábádi minisztérium helyi idő szerint november 6-án, vasárnap kiadott közleményében légből kapottnak nevezte az állításokat, amelyek a tárca szerint Pakisztán-ellenes köröknek a közvéleményt megtévesztő kampányába illeszkednek.

Az Atlantic és a National Journal című amerikai magazinok pénteken arról cikkeztek, hogy Pakisztán kisteherautókkal áthelyezte atomfegyvereit, hogy elrejtse őket az amerikai felderítés elől.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat ellen pakisztáni területen végrehajtott művelet megerősítette Iszlámábád azon félelmét, hogy az amerikaiak egy napon megpróbálják rátenni a kezüket a pakisztáni atomfegyverkészletre, megakadályozandó, hogy az arzenál radikális iszlamisták kezébe kerüljön – írták a lapok.

Hálid Kidvai, az atomfegyverek biztonságáért felelős hadászati tervezési főosztály vezetője Pakisztán különböző részeibe küldött szét kényes alkatrészeket és berendezéseket. Ahelyett azonban, hogy őrzött gépkocsioszloppal, páncélozott járműveken szállították volna, „az egész városok elpusztítására alkalmas atomfegyvereket kereskedelmi szállításhoz használt kisteherautókkal fuvarozták az ország zsúfolt, veszélyes útjain" – állította a két amerikai újság.

CímkékKAIA