Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzoltás elméletben és a gyakorlatban

Szöveg: kormany.hu |  2011. november 7. 18:26

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred telephelyszolgálatot adó katonái tűzoltással egybekötött elméleti és gyakorlati felkészítésen vettek részt a napokban Székesfehérváron.

A felkészítésen Takács József tűzoltó alezredes, a Székesfehérvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alosztályvezetőjének előadásában, a mindennapok során előforduló tűzesetek megelőzésével, megszüntetésével kapcsolatos információk hangzottak el, különös tekintettel a gépjármű és garázstüzekre.

Az alezredes hangsúlyozta: „törvényszerű, hogy a balesetek okozta sokkhatás következtében fellépő módosult tudatállapotban kizárólag az előzetesen betanult, begyakorolt cselekvéssor eredményezhet valós segítségnyújtást, illetve akadályozhat meg egy estleges tragédiát".

Az elméleti foglalkozást bemutató és gyakorlás követte. A tűzoltók a saját felkészítésükön, illetve versenyeiken használt tűztálcán mutatták be az oltás módjait, majd – szakmai irányításuk és segítségük mellett – a telephelyszolgálatot adó katonák a honvédségben rendszeresített PATRIK tűzoltó készülékekkel gyakorolták az oltást.

Fotó: MH 43. HVTE