Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaorientációs hajrá Csongrád-Csanád vármegyében

Szöveg: Varga Katalin Lilla tartalékos hadnagy, Baranyai Erika Piros tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerzők felvételei |  2023. február 3. 15:17

Idén januárban közös pályaorientációs előadásokon és napokon népszerűsítették a katonai hivatást az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Központ 12. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája, valamint az MH 4. Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóalj toborzással foglalkozó beosztottjai Csongrád-Csanád vármegyében.

20230202_Palyaorientacio Csongrad (5)

A két alakulat toborzással foglalkozó kollégái január hónapban több középfokú oktatási intézményt is felkerestek, hogy megismertessék a fiatalokkal a katonai szolgálatvállalási lehetőségeket, kiemelt figyelmet fordítva a továbbtanulni szándékozókra.

A felkészült és lelkes kollégák a Szegedi Szakképzési Centrum (SZSZC) Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Garabonciás Kollégium, a SZSZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium mellett meglátogatták a SZSZC Déri Miksa Műszaki Technikum diákjait is, ahol egy teljes délelőttöt töltöttek el az iskola által szervezett pályaorientációs napon.

Az érettségi előtt álló diákok, valamint a technikumi képzésben részt vevő tanulók nagy érdeklődéssel hallgatták, figyelték a toborzással foglalkozó szakembereket, akik nemcsak a szolgálatvállalási formákról, a tartalékos rendszerről, hanem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nyújtotta lehetőségekről is beszélgettek a diákokkal.

A bemutatott CZ fegyverek, repeszálló mellény és fényképezkedési lehetőség mágnesként vonzották az intézmény tanulóit.

Címkéktoborzás