Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályázatot hirdet a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium

Szöveg: Balatoni Kitti |  2021. március 26. 18:52

Vajon miről tudósítanak majd az első emberes űrrepülés 100. évfordulóján? Mi várható 20, 30 vagy akár 40 év múlva az űrtevékenységek terén? Ezekre a kérdésekre kereshetik a választ azok a növendékek, akik jelentkeznek a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium pályázatára.

space

1961. április 12-én indult a világűrbe Jurij Gagarin, az első ember a történelemben, aki elhagyta a Föld légkörét. Azóta számtalan fejlődés történt. Többek között űrszondák szálltak le más bolygókra, illetve üstökösre, amelyek mintákat hoztak vissza. Elindult a kereskedelmi űrutazás, valamint állandó ember lakta állomás kering a Föld körül.

A pályázatra jelentkező növendékeknek át kell gondolniuk, mit hozhatnak ezek a változások a jövőben és ezzel kapcsolatban milyen eseményről tudósíthatnak majd az első emberes űrrepülés 100. évfordulóján.

A diákok több lehetőség közül válaszhatnak. Az elsőnél rövid tudósítást kell írniuk ezzel kapcsolatos ötleteikről, esetleg képet, illetve animációs filmet készíteniük. A második esetben rakétát kell építeniük és a kísérleteiket videó vagy prezentáció formájában bemutatniuk.

A pályázat határideje április 5. Az eredményhirdetés április 12-én, Jurij Gagarin űrrepülésének 60. évfordulóján lesz.

A pályázatról további részletek az iskola honlapján olvashatóak.