Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki látogatás a Damjanich laktanyában

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 4. 17:31

A nyíregyházi Damjanich laktanyában tett látogatást február 3-án Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) parancsnoka, Apáti Zoltán dandártábornok, parancsnokhelyettes, valamint Hazafi Károly főtörzszászlós, vezénylőzászlós. Az elöljárókat Polyák András ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka fogadta.

Nyíregyháza_pk_látogatás (6)

Baráth István vezérőrnagy február 1-től tölti be az MH TTP parancsnoki beosztását, ennek apropóján látogatott el Nyregyházára. Jelentésében Polyák András ezredes ismertette a területvédelmi ezred elmúlt évben végrehajtott és jelenlegi feladatait. Ezt követően Tóth László alezredes, az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka, Nagy Zoltán alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka, valamint Mohácsi Zsolt százados, a Katonai Rendészeti Központ 2. Rendészeti Csoport parancsnoka jelentett, átfogó képet adva a teljesített és folyamatban lévő feladatokról.

A szűk körben megtartott parancsnoki jelentésen részt vettek − többek között − a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar megyei területvédelmi zászlóaljak parancsnokai és a megyei toborzó irodák vezetői is.