Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki látogatás a hadosztály-parancsnokságnál

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 30. 13:46

A Magyar Honvédség parancsnoka tett látogatást a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsokságnál (HQ MND-C) Székesfehérváron, június 28-án.

20210630-MNDC  (2)

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot a hadosztály-parancsnokság vezetősége fogadta, majd a Magyar Honvédség parancsnoka négyszemközti megbeszélést folytatott Denis Tretinjak vezérőrnaggyal, az HQ MND-C parancsnokával. Ruszin-Szendi vezérőrnagy ezt követően átfogó tájékoztatást kapott a hadosztály-parancsnokság létrehozásáról, a jelenlegi helyzetről, valamint a képességkialakítással és -fejlesztéssel összefüggő feladatokról.

A látogatás zárásaként a Magyar Honvédség parancsnoka megbeszélést folytatott az HQ MND-C magyar vezetőivel, Siposs Ernő Péter dandártábornokkal, parancsnokhelyettessel és Somogyi Zoltán dandártábornokkal, a parancsnokság törzsfőnökével.

„Lenyűgözött a hadosztály-parancsnokság elhivatottsága és szakmaisága, a legjobbakat kívánom a teljes műveleti képesség eléréséig vezető úton” – írta az HQ MND-C vendégkönyvébe dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy.