Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki látogatás a tűzszerészeknél

Szöveg: Fülöpné Várkonyi Melinda főhadnagy |  2012. január 22. 14:21

Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint Huszár János dandártábornok, szárazföldi haderőnem főnök tett látogatást január 19-én, csütörtökön, az MH 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél.

Az alakulat rendeltetéséről, feladatáról tartott tájékoztató előadást követő állománygyűlésen Domján tábornok elismerését fejezte ki az ezred tevékenységét illetően. A parancsnok kitért a Magyar Honvédség költségvetési helyzetére, amelynek következtében, mint mondta, „drasztikus lépésváltásra van szükség". Ezért felülvizsgálják a csapatköltségvetéseket a racionálisabb gazdálkodás kialakítása érdekében. Felhívta az állomány figyelmét, hogy a nehézségek ellenére a Magyar Honvédségnél elsődleges szempont a személyi járandóságok kifizetése, majd a laktanyák működési feltételeinek biztosítása.

A tájékoztatón elhangzott: 2012-ben változások várhatóak az alakulatok működésében, mint például a laktanya-karbantartó rajok visszaállítása vagy az önkéntes tartalékosok belépése a rendszerbe. A tábornok kijelentette: az ismertetett helyzetkép ellenére a jövőt a jelenlegi állomány megtartásával képzeli el.

Az állománygyűlés zárásaként Szilágyi Zsolt alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka szólalt fel. Hangsúlyozta, hogy az idei esztendőt nem nehéznek, hanem kihívásokkal telinek élik meg, valamint kiemelte a csapatszellem jelentőségét.