Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki továbbképzés a felderítőknél

Szöveg: MH 24. BGFE | Fotó: dr. Cserháti Andrea főhadnagy, Makó László főhadnagy, Murvai Csaba zászlós |  2022. február 1. 15:11

Az alegységparancsnokok és a részlegvezetők körében tartott parancsnoki továbbképzést az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred (MH 24. BGFE) parancsnoka Bujákon.

BGFE_pk_továbbképzés_1

Kétnapos vezetői összevonást tartott a felderítő ezred január 25-26-án, Bujákon. Hajnal István ezredes, az alakulat parancsnoka először összefoglalta az ezred 2021-re meghatározott fő feladatait és az év legfontosabb eseményeit. Mint fogalmazott: kiemelt feladatot jelentett a járványügyi válsághelyzet enyhítésére elrendelt kórházi szolgálat, de előtérben maradt a határvédelem ügye is. Az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens (MH IKBK) 13. váltását is legnagyobb részt a felderítő ezred katonái adták ki. Természetesen a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett, új haditechnikai eszközökkel kapcsolatos kiképzések sem maradtak el.

Az áttekintés után az ezredparancsnok értékelte a vezető szervek és az alegységek elmúlt évi munkáját, majd ismertette az idei évre meghatározott, legfontosabb feladatokat és tervezett eseményeket, illetve az egyes szakterületekre vonatkozó iránymutatását és elvárásait. Az értekezlet során az alakulat vezető állománya egyéb alapvető, lényeges kérdésekben is egyeztetett.

BGFE_pk_továbbképzés_3

A kétnapos összevonáson – csapatépítő jelleggel – egy nagyjából 12 kilométeres túrán vettek részt a megjelentek a Buják környéki dombok között, valamint ellátogattak a jelenleg Kubinyi Ferenc Múzeum néven működő szécsényi Forgách-kastélyba is.


Címkékfelderítő