Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás a területvédelmi ezrednél

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. december 13. 8:19

Orosz Antal alezredes az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred új parancsnoka, aki beosztását Vantal Zsolt ezredestől vette át ünnepélyes keretek között.

Átadás-átvétel (10 of 24)

Az átadás-átvételi ünnepséget Nyíregyházán, a Damjanich laktanyában rendezték, ahol – mások mellett – jelen volt Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye főispánja, Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke, dr. Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnoka, valamint társszervezetek és helyi alakulatok vezetői.

Vantal Zsolt ezredes beszédében kiemelte, hogy az ezred a tartalékos katonák kiképzésében nagyon sokat fejlődött. Az elmúlt években az alakulatnál szolgáló katonák számos feladatban, hazai és nemzetközi gyakorlatokon és külföldi missziók során is bebizonyították rátermettségüket és szakmai felkészültségüket.

Átadás-átvétel (14 of 24)

Orosz Antal alezredes elmondta, hogy a vármegye szülöttjeként nagy megtiszteltetésnek tekinti új feladatát. „Az elődöm, Vantal Zsolt ezredes nagyon magasra tette a lécet. Ennek szellemében fogom vezetni a területvédelmi ezredet. Célom még tovább erősíteni az alakulat kapcsolatát a településekkel, a védelem-igazgatással és az oktatási intézményekkel” – fogalmazott az új parancsnok.

Dr. Drót László dandártábornok – az ezredparancsnoki feladatok kiemelkedő szintű ellátása elismeréseként – oklevelet nyújtott át Vantal Zsolt ezredesnek, aki a jövőben az MH Területvédelmi Erők Parancsnokságán folytatja szolgálatát.

Átadás-átvétel (21 of 24)

Román István főispán, a Területi Védelmi Bizottság elnökeként a vármegye és az ott élők biztonsága érdekében végzett, valamint a tartalékos rendszer fejlesztése melletti többéves elkötelezett munkájának elismeréséül a „Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Védelméért” plakettet adományozta Vantal Zsolt ezredesnek.