Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás a Villagio Italia táborban

Szöveg: Szurmay Zoltán õrnagy |  2009. szeptember 15. 8:30

Roberto D’Alessandro olasz dandártábornokot nevezték ki a koszovói Többnemzeti Harci Kötelék – nyugati szektor (MNTF-W) új parancsnokává. Honfitársától, Roberto Perretti dandártábornoktól szeptember 14-én, hétfőn vette át a beosztást.

A Villagio Italia tábor alakulóterén megtartott ünnepi átadás átvételi ceremónián részt vett a német nemzetiségű Markus Bentler altábornagy, aki a múlt héten lett a KFOR parancsnoka (Kosovo Force Commander – COMKFOR).

Az ünnepségen jelen voltak a balkáni országban békefenntartó feladatokat ellátó katonai erők parancsnokai, képviselői továbbá eljöttek a helyi állami-és önkormányzati szervezetek valamint az egyházak képviselői is.

Az ötvenéves D’Alessandro tábornok tüzértisztként kezdte katonai pályafutását, majd a nyolcvanas években légvédelmi tüzér-parancsnokként szolgált. Boszniában, a délkeleti többnemzetiségű hadosztályban törzstiszti beosztást látott el 1995-1996-ban. Hivatása teljesítése során több katonai intézményben képezte tovább magát. A hadászati tanulmányokból „Master" szintű diplomát kapott a pennsylvaniai vezérkari iskolán 2001-ben. Hét évvel ezelőtt Albániában teljesített szolgálatot. A múlt évben az EUFOR parancsnokhelyettese volt.

A többnemzeti állomány felsorakozását és az olasz hadizászló fogadását követően, a távozó Roberto Perretti üdvözölte a vendégeket, majd rövid beszédében megköszönte a katonák tevékenységét. A szót az új parancsnok Roberto D’Alessandro vette át, majd a KFOR parancsnoka kívánt eredményes szolgálatteljesítést, jó munkát.

 

 

Fotó: Fülöp Gábor törzsőrmester