Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás Brunssumban

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Allied Joint Force Command Brunssum |  2022. június 4. 8:12

A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese részvételével tartották meg a NATO Szövetséges Összhaderőnemi Erők Parancsnoksága (Allied Joint Force Command Brunssum) parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségét június 3-án, Brunssumban.

Brunssumm (1)

Sándor Zsolt altábornagyot Szabó Róbert alezredes, a Joint Force Command Brunssum rangidős magyar nemzeti képviselő-helyettese fogadta, majd jelentést tett a kint szolgálatot teljesítő állományról. A jelentést követően Sándor altábornagy részt vett az átadás-átvételi ceremónián.

Az ünnepség során a JFC Brunssum parancsnoki beosztással járó felelősséget Jörg Vollmer vezérezredes átadta Guglielmo Luigi Miglietta vezérezredesnek.

Brunssumm (3)

Vollmer vezérezredes több mint 44 éves szolgálatának befejezése és csúcspontjaként, 2020 áprilisa óta vezette a NATO Szövetséges Összhaderőnemi Erők brunssumi parancsnokságát, amely közvetlenül a Szövetséges Erők Európai Főparancsnoka (Supreme Allied Commander Europe) alárendeltségébe tartozó két hadműveleti szintű parancsnokság egyikeként elsődlegesen felel a NATO nyugat-európai tagállamainak biztonságáért.

Brunssumm (9)

A katonai ünnepség során Tod D. Wolters vezérezredes, a Szövetséges Erők Európai Főparancsnoka megköszönte Vollmer vezérezredes munkáját, majd kiemelte, hogy az elmúlt időszakban rendkívül összetett és változó biztonsági környezetben – gondolva itt az ukrajnai helyzetre - vezette sikerrel Vollmer vezérezredes a brunssumi parancsnokságot. Ezután a leköszönő parancsnoknak hosszú és boldog nyugdíjas éveket, az új parancsnoknak pedig sok sikert kívánt.

Az ünnepséget követően Sándor altábornagy egyeztetett Lorenzo D'Addario altábornaggyal, a NATO olaszországi Gyorstelepítésű Hadtestének parancsnokával, majd rövid megbeszélést folytatott Markus Laubenthal vezérőrnaggyal, a német vezérkarfőnök-helyettessel a közeljövőben tervezett magyarországi látogatásáról.