Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás Pápán

Szöveg: Szűcs László |  2011. december 16. 11:38

A parancsnok nyugállományba vonulása alkalmából rendeztek állománygyűlést december 15-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A rendezvényen részt vett Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke is.

Magasy Zsolt alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér korábbi parancsnokhelyettese váltotta beosztásában Domonkos Miklós ezredest, parancsnokot, aki december 16-ával nyugállományba vonul.

1595928928
Az átadás-átvétel alkalmából december 15-én, csütörtökön rendezett ünnepi állománygyűlésen – amelyen jelen voltak a Magyar Honvédség légierő haderőnemhez tartozó alakulatainak parancsnokai, illetve a Pápán állomásozó Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing – HAW) parancsnoki állománya is – Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke méltatta a leköszönő parancsnok katonai pályafutását. Szólt arról is, hogy hallgatókoruk óta ismerik egymást, sőt a főiskolán egy időben Domonkos ezredes Sáfár tábornok szakaszparancsnoka volt.

A leköszönő parancsnok búcsúbeszédében felelevenítette az alakulat élén eltöltött tíz év történéseit. Szólt azokról az emberekről, akik vele együtt kezdték szolgálatukat Pápán, és a mai napig kitartottak mellette. Elérzékenyülve köszönte meg kollégáinak és családtagjainak, hogy támogatták az elmúlt években.

A pápai bázisrepülőteret július 15-ig megbízott parancsnokként vezető Magasy Zsolt alezredes arról beszélt, hogy amikor fiatal hadnagyként átlépte a laktanya kapuját, nem gondolta volna, hogy egyszer az alakulat parancsnoka lesz.

Az állománygyűlés a csapatzászló ünnepélyes átadásával és – a hagyományoknak megfelelően – meglengetésével ért véget.

Fotó: Berendy Péter törzszászlós