Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Patriotokkal erősít Tajvan

Szöveg: Háború Művészete |  2009. december 27. 8:50

Az amerikai illetőségű Raytheon konzorcium négy Patriot rakéták indítására szolgáló berendezésre, tartalék alkatrészekre valamint számos rakétára kapott megrendelést a tajvani kormánytól. A megrendelés ellenértéke eléri az 1,1 milliárd dollárt, amiért cserébe Tajvan a PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) verziójú rakétákat fogja megkapni az amerikai cégtől.

A szerződés nagyobb hányadát – mintegy 966 millió dollárt – a földi hardvereszközök teszik ki, még a fennmaradó 134 millió dollárért szállítja a Raytheon a tartalék eszközöket.

2008 végén és 2009 januárjában a Raytheon cég már kapott megrendelést a tajvani kormánytól az ország haderejében már rendszerben álló Patriot légvédelmi rakétarendszerek modernizálására.

Tajvan már negyven éve alkalmazza a Raytheon cég termékeit.

2009 decemberének elején, a Raytheon konzorcium szerződést kötött Dél-Koreával a Patriot rendszerek modernizálására. A szerződés értelmében az amerikai cég a dél-koreai komplexumok számára új erőforrásokat és kommunikációs rendszereket biztosít, amelyek pontosabb hadműveleti kontrollt tesznek lehetővé az irányító központok számára.

Jelenleg a Patriot légvédelmi rakétarendszerek többek között az Egyesült Államok, Németország, Egyiptom, Izrael és Spanyolország hadseregében állnak rendszerben.