Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Piknik a jégen

Szöveg: MH 86. SZHB | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. január 24. 13:47

Szolnokon immár hagyomány, hogy a szakképzési centrum meghívja az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis (MH 86. SZHB) katonáit egy egész napos korcsolyázásra az intézmény műjégpályájára. A rendezvény a „Piknik a jégen” elnevezést kapta.

20220124-piknik-a-jegen (4)

Az alakulat különlegesen jó kapcsolatot ápol az intézménnyel. Az együttműködés négy évvel ezelőtt kezdődött, amikor dr. Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka azzal az ötlettel kereste meg Hicsó Györgyöt, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárját, hogy indítsanak közösen repülőműszaki képzést. A kancellár hamar meglátta az ötletben rejlő lehetőséget és 2018-ban elindult az oktatás az első évfolyamon.

Kezdetben civil és katonai jelentkezők indultak ezen az országosan is egyedülálló repülőműszaki képzésen, majd az Acélkocka program előnyeit kihasználva, a már katonai pályán elindult fiatalokra koncentrált a képzés. Az együttműködésnek hála több, mint 35 repülőműszaki végzettségű fiatallal gazdagodott az alakulat.

A „Piknik a jégen” rendezvény minden évben nagyon sikeres a bázison szolgáló családok körében, valamint jól szemlélteti a katonaság és a civil társadalom kiváló együttműködését Szolnokon.