Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Piknikezz a repülők árnyékában!

Szöveg: Balatoni Kitti |  2021. szeptember 3. 18:57

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 5 éves születésnapja alkalmából díjmentes programokkal várja a látogatókat szeptember 4-én, szombaton.

Aki érdeklődik a repülőgépek világa iránt és szívesen betekintést nyerne olyan különleges gépekbe, amelyekbe máskor nem nyílik alkalom, kiváló lehetőséget kínál a RepTár Piknik, „Piknikezz a repülők árnyékában!“ elnevezésű programja. A beszállókártyával rendelkező látogatók előtt 10:00-18:00 óráig ismét kinyílik a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje.

A résztvevők a számos program mellett a meglévő élményelemeket is kipróbálhatják, mint a 4D mozi, a MiG-29 szimulátort, a Jak-52 és a MiG-21 Pilótapontot, a Csúszópályát, valamint a RepTár Go-t. A pikniken többször beindítanak majd egy AS-62 típusú repülőgépmotort, amely típus az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.

Az extrém szórakozási lehetőséget keresőket várja a Zorb Ball, egy hatalmas felfújható labda, melybe belebújva élvezhető a sebesség és a gurulás élménye. Mindehhez egy 18 méter hosszú pálya várja az érdeklődő gyerekek mellett a felnőtteket is, akik számára nagyobb, három méter magas labdával készültek. Kortól, nemtől és súlytól függetlenül játszhatnak a látogatók a Bunge Run felfújható pályán, ahol a kötél ellenállásával kell megküzdeni, egyedül vagy párban. A RepTár udvarán kialakított lézerharc pályán lézerpuskával két csapat játszhat egymás ellen, ezzel fejlesztve a gondolkodást, a vezetési készségeket és a csapatmunkát.

A tudásra szomjazókat a Felelős Szülők Iskolájának együttműködésével tudományos játszóház, játékos művészeti feladatok és érzékenyítő tréning várja. Azok számára, akik szeretnének szakértővel beszélgetni a szülőségről, az iskolaérettségről, lehetőség nyílik erre a RepTár Szabadegyetem Szülői Klubja program keretében. Az érdeklődők „szuper szülő“ vizsgát is tehetnek.

16 és 17 óra között megtekinthetik a látogatók a 204-es gőzvontatású nosztalgia vonat patináns kocsijait és mozdonyát.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonai toborzópontján a katonák várják a honvédelem iránt érdeklődőket. A nap folyamán drónreptetéssel is készülnek, a gyermeksarokban pedig századjelvény készítéssel és repülős csillámtetoválással várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A piknikezőket este sem hagyják program nélkül. 19:30-tól kezdődik az „Őszi Mozi Piknik a RepTár Udvarán“ programsorozat, melynek első két filmjét, az „Őrjárat az égen“ első részét és az „Airplane“-t láthatják a nézők.

RepTár Piknik_szeptember_4
Címkékmúzeum