Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgépes támadássorozat Irakban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. február 23. 20:28

Pokolgépes robbantások sorozatát hajtották végre február 23-án, csütörtök reggel Bagdadban és más iraki városokban, az eddigi összesítések szerint a terrorcselekményeknek legalább 32 halottja és sok tucat sebesültje van.

Hírügynökségi beszámolók szerint Bagdadban legkevesebb öt helyen robbant gépkocsiba rejtett pokolgép, és más fegyveres támadások is történtek, ezek összesen 22 ember halálát követelték.

A legsúlyosabb támadás a jobbára síiták lakta belváros Karrada bevásárlónegyedében történt, ott kilenc ember halt meg és 24 megsebesült.

Az első jelentések szerint a támadások többsége rendőrségi célpontok ellen irányult.

Közben egymás után érkeztek a terrorcselekményekről szóló hírek az északi Szaláheddín és az ország középső részén fekvő Dijála tartományok városaiból is.

Szaláheddín két városában, Bajdzsiban és a Dudzsailban egy-egy autóbombás támadást hajtottak végre négy ember életét kioltva, nyolc másikat megsebesítve – közölte egy helyi rendőr ezredes.

Dijála székvárosában, Baakúbában és környékén fegyveres támadások sorozatában és robbanóanyaggal megrakott gépkocsik detonációjában hatan haltak meg és tizenegyen megsebesültek.

Irakban ez volt a legvéresebb merényletsorozat január 14-e óta, amikor a déli Bászrában egy öngyilkos merénylő 53 síita zarándokkal végzett.

Címkékrobbantás