Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pótfelvételi: több szakra is lehet még jelentkezni a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: uni-nke.hu |  2021. július 30. 7:30

Ebben az évben országos szinten 11 százalékkal többen jelentkeztek a hazai felsőoktatásba, mint tavaly. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzéseire még az országos növekedést is meghaladva, 24 százalékkal többen jelentkeztek, így több mint 1900 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Aki első körben nem jutott be az egyetemre, az se keseredjen el, hiszen augusztus 8-ig még van lehetősége arra, hogy a pótfelvételi eljárással az intézmény hallgatója legyen.

Az egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára (HHK) 325 előéves érkezik idén ősszel. A kar legnépszerűbb szakja - a tavalyi évhez hasonlóan - továbbra is a nemzetközi biztonság- és védelempolitikai képzés. A slágerszak alapképzésére 433 pontos belépési küszöböt állapítottak meg, míg a mesterképzésre 78 pont megszerzése után juthattak be a hallgatók. A honvédtiszti alapképzés iránt érdeklődők 288-344 közötti ponthatárral számolhattak, ennek ellenére a felvételt nyert tanulók átlagpontja meghaladta a 380 pontot. A szintén népszerű állami légiközlekedési szakra történő bejutáshoz 344 pontot kellett elérnie a jelentkezőknek, míg a katonai logisztika iránt érdeklődők 288 pontos bejutási küszöbbel számolhattak. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon 325-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem többi kara is nagy népszerűségnek örvend: az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon 942-en, a Rendészettudományi Karon 574-en, míg a Víztudományi Karon 88-an kezdhetik meg első tanévüket szeptembertől.

NKE-28

Elindult a pótfelvételi eljárás is. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem számos alap-  és mesterképzésén hirdet pótfelvételit nappali és levelező munkarendben egyaránt. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon van még hely egyebek mellett az állami légiközlekedési szak katonai repülőműszaki szakirányán, de a katonai infokommunikáció szakon is. A HHK-n és más karokon pótfelvételin meghirdetett képzésekről az egyetem oldalán lehet tájékozódni

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések a felvi.hu honlapon július 29-én jelenek meg. Jelentkezni a felvi.hu felületen lehet, egyetlen képzés megjelölésével. A jelentkezést követően kerül sor az alkalmassági vizsgálatra, amelyről mindenki külön értesítést kap.

Jelentkezési határidő: augusztus 8. 24.00 óra. A ponthatárokat augusztus 27-én hirdetik ki.