Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Prima Primissima-díjra jelölték a Honvéd Együttest

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. november 21. 13:09

Mint már arról korábban is beszámoltunk: 2011-ben a Prima Primissima-díjra a „Magyar Népművészet és közművelődés” kategóriában Prima jelölést kapott a Honvéd Együttes. A megtisztelő jelölésen túl elindult a szavazás a Prima Primissima-díj közönségdíjának elnyeréséért is, amelyről a voksok döntenek. Összesen harminc jelöltre – köztük a Honvéd Együttesre – interneten és mobiltelefonon lehet szavazni.

Az 1949-ben alakult Honvéd Együttes több tagozatú művészeti intézmény, amelyet a Táncszínház és zenekara, a Hegedős együttes, a Honvéd Férfikar, valamint a színész-szólista tagozat (kisHamlet műhely) alkot. Számtalan híressé lett művész pályája innen indult és ide kötődik ma is. A Honvéd Együttes művészei egyedülálló műfaji sokszínűségükkel látványos produkciókat kínálnak a hazai és külföldi közönségnek.

A saját színházépülettel nem rendelkező, 140 tagú társulat az elmúlt évtizedekben közel 26 ezer előadást tartott, és több mint 50 országban, mintegy 400 alkalommal vendégszerepelt. A Honvéd Együttes érdemeit a Magyar Művészetért és a Magyar Örökség díjakkal ismerték el.

A Honvéd Együttesre interneten: http://www.primissima.hu, illetve telefonon a 06-70/707 7007-es szám hívása után a kettes gomb megnyomásával lehet szavazni.