Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rajt!

Útnak indult a „Tekerj a sereggel!” csapata

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 23. 12:40

Százötvenen indultak el Keszthelyről október 23-án, szombaton, hogy a „Tekerj a sereggel!” nevű kerékpártúrán, két nap alatt körbe tekerjék a Balatont.

20211023-TAS (6)

A rajt előtti megnyitón Kocsi László ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Menedzsment Főosztály Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője köszöntötte a túra résztvevőit. Méltatta a főszervező – Honvédségi Sportegyesületek Országos Szövetsége – tevékenységét, akik kilencedik alkalommal szervezték meg a túrát.

„A Honvédelmi Minisztérium és katonák számára több ok miatt is nagyon fontos a szabadidős sporttevékenység. Egyrészt az ilyen alkalmak során civilek és katonák együtt sportolhatnak, barátságok szövődnek. Másrészt a szabadidős sporttevékenység megteremti a jó fizikai állapot alapját, melyre a katonalét, a kiképzés során nagy szükségünk van” – mondta az ezredes.

20211023-TAS (11)

A kerékpártúrán részvevők a szokásos módon két nap alatt mintegy 210 kilométert tekernek Keszthelytől-Keszthelyig, az MH Rekrációs, Kiképzési és Konferencia Központban töltve az éjszakát. Ám mint ahogyan arra a szervezők felhívták a résztvevők figyelmét, az ősz a Balaton partján (is) a kerékpárutak korszerűsítésének, karbantartásának szezonja, így több helyen kiemelt figyelemmel kell közlekedni.

Kerékpár-ellenőrzés, regisztráció, rajt előtti frissítés és bemelegítés közepette feltűnt, hogy néhányan szokatlan egyen-bringás ruhában indulnak túrázni.

„Baráti társasággal – döntően civilekkel – rendszeresen kerékpározunk. Hagyományőrzés céljából felderítettük, hogy annak idején Balassagyarmaton alakult meg a Magyar Királyi 6. Honvéd Kerékpáros Zászlóalj. Én, mint honvédtiszt, tovább folytattam a kutatást és az eredeti címer alapján készítettük el ezt a ruhát” – avatott be a részletekbe dr. Hajós Dezső, önkéntes műveleti tartalékos ezredes, aki lányával Hajós Zsuzsannával indult el, hogy teljesítse az első nap kijelölt szakaszát.

Címkéksport